De Omgeving

Onze Casa Fantastica bevind zich midden in het hart van de Jalon-vallei en ligt precies tussen de dorpen Jalon (in het castelliaans Xaló) en Alcalalí in. In totaal bevinden zich acht typisch Spaanse dorpjes in deze vallei: Senija, Lliber, Alcalalí, Parcent, Murla, Benigembla, Castell de Castells en Xaló.

Boekingsaanvraag

Verplichte velden zijn gekenmerkt met *
Verplichte velden zijn gekenmerkt met *
De Omgeving

De vallei, ook wel ”vall de pop“ genaamd kenmerkt zich door het altijd aanwezige vele groen, de wijngaarden en de olijven- citrus en amandelbomen. De tijd lijkt hier stil te hebben gestaan en de overweldigende puurheid van de natuur zorgt voor een heerlijk relaxed gevoel! Er zijn dan ook prachtige wandel- en fietsroutes van allerlei niveaus aanwezig en op een steenworp afstand bevind zich “Alta Bike Rental“ een uitstekend fietsverhuurbedrijf die de fietsen zelfs voor onze deur aflevert! Zo bevinden zich ook in de nabijheid een aantal prachtige golfbanen…. meer dan genoeg keus daarin!

En er is nog zoveel meer…

Ieder dorp heeft zijn eigen plaatselijke markt met als bekendste de wekelijkse zaterdagse “ Rastro “ markt in Xaló. Deze is beslist meer dan de moeite waard! Zo ook zorgen de vele wijngaarden voor heerlijke dessert-wijnen zoals de “Mistella” en de “Moscatel“. In de plaatselijke bodega van Xaló en Parcent bijvoorbeeld kan men op afspraak een rondleiding boeken.. heel interessant!! Proost! Ook een bezoek aan grotten of Spaanse tuinen.. de watervallen van Algar of het turquoise stuwmeer met bergdorp en “kasteel“ van Guadelest geven een prachtig beeld van de omgeving.

Tenslotte is het natuurlijk geweldig om te weten dat je binnen een kwartier al op de boulevard van Calpe kan flaneren en dat ietsjes verder rijden de mondaine badplaatsen Javea en Moraira zich bevinden of het Ibiza-achtige oud Altea. We helpen je graag met de juiste tips voor uw vakantie om deze zo tot een heerlijke onvergetelijke tijd te maken!!

Handige links:

Onze Kamers

Cielo

Kamer Cielo is een van de 4 prachtig ingerichte kamers van Casa Fantastica, dichtbij de gemeenschappelijke ruimte.

Estrella

Kamer Estrella is een van de 4 prachtig ingerichte kamers van Casa Fantastica, gelegen aan het zonneterras.

Luna

Kamer Luna is een van de 4 prachtig ingerichte kamers van Casa Fantastica, gelegen aan het zonneterras en het zwembad.

Sol

Kamer Sol is een van de 4 prachtig ingerichte kamers van Casa Fantastica, gelegen aan het zonneterras en grenzend aan de tuin.